Kazerne Westerbork

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Westerbork!

Brandweer Westerbork is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Het is een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft, wanneer dat nodig is. Dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering!

​Teamwerk

Onze uitrukken bestaan ongeveer voor de helft uit het blussen van branden en voor de andere helft uit hulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld een ongeval of een dier in nood zijn. Meestal ben je ongeveer een uur weg, maar soms werk je ook de hele nacht met elkaar door. Brandweerwerk is echt teamwerk. Iedereen weet precies wat hij/zij moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterkte punten. We doen het samen!

Kazerne

De kazerne in Westerbork is geopend op 16 mei 1996. Het gebouw is ontworpen door de architecten Clay&Brink en onder architectuur gebouwd door de FA. Donker. Na grondig vooronderzoek door het architectenbureau, dat gekeken heeft hoe de brandweer uitrukt en oefent, is een gebouw ontworpen met logische looplijnen en is het kleedgedeelte gescheiden van de uitrukhal. Een heuse glijpaal ontbreekt niet. Het gebouw verving de oude locatie, welke in een gezamenlijke huisvesting aan de Zandhoeklaan was gelegen.

Is brandweerwerk iets voor jou?

Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen? Wil je graag het verschil maken in jouw woningomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk. Ook kunnen we samen met jou onderzoeken met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ons doel is samen als Brandweer Westerbork van betekenis te kunnen blijven voor onze fijne woonomgeving. Als jou dat ook aanspreekt, dan willen we je graag ontmoeten! Heb je interesse of vragen? Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen! Maak je interesse kenbaar of kom kennismaken met de taak en het team. Spreek een brandweer collega aan, neem contact op of kom eens langs op de post.

Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

 

Materieel post Westerbork

Materieel in kazerne Westerbork

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Groot watertransport

Lees meer overGroot watertransport
Personeel/materiaal
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box