Kazerne Amsterdam-Amstelland Weesp

Over de kazerne

Brandweerkazerne Weesp is onderdeel van Brandweer Amsterdam-Amstelland en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Weesp. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze kazerne behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de kazerne te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Voor het bestrijden van incidenten werkt Kazerne Weesp met een zogenaamd ‘vrij instroommodel’. Dat houdt in dat je als vrijwilliger via een pager wordt gealarmeerd om vervolgens vanaf je verblijfplaats op te komen naar de kazerne. Daarna wordt gezamenlijk uitgerukt naar het incident.

Wij oefenen elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur om onze kennis en kunde op peil te houden. We sluiten deze avond op informele en gezellige wijze af.

Kazerne Weesp zoekt versterking

De vrijwillige brandweer van Weesp is op zoek naar nieuwe collega’s. Woon of werk jij op ±4 minuten van de kazerne in Weesp?

Vul het formulier in om met ons in contact te komen. Dan plannen we een afspraak in op de kazerne.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box