Kazerne Wassenaar

Over de kazerne

Dit is de pagina van de kazerne Wassenaar. Op deze kazerne maken brandweermannen en -vrouwen zich hard voor de (brand)veiligheid in hun verzorgingsgebied. Het bijzondere aan deze kazerne is dat er zowel beroepsmanschappen en brandweervrijwilligers werken. Deze kazerne wordt doordeweeks overdag namelijk bemand door beroepsmanschappen en in de avonduren en in het weekend door vrijwilligers. Daarmee is deze kazerne uniek in onze regio.

Naast de reguliere brandweerwerkzaamheden, hebben zij ook het specialisme rietkapbrandbestrijding. Wanneer bij een brand duidelijk is dat er sprake is van een rieten kap, worden de specialisten van Wassenaar en/of Maasland opgeroepen. Zij ondersteunen de al aanwezige brandweercollega’s met hun specifieke kennis en specialistische uitrusting. Brandweerman Maurice vertelt in dit interview over rietkapbrandbestrijding. Daarnaast beschikt de kazerne Wassenaar ook over een speciaal voertuig dat ingezet kan worden voor duinbranden.

Vind jij het leuk om het werk van onze toppers van kazerne Wassenaar te volgen? Volg hen dan op Facebook of Instagram.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het jou om brandweervrijwilliger te worden? Vrijwilliger word je vaak naast je ‘gewone’ baan. Je draagt een pager mee, waarmee je opgepiept kan worden. Om brandweervrijwilliger te worden, volg je eerst een opleiding. Na het afronden daarvan kun je aan de slag en ontmoet je je ploeg wekelijks tijdens oefenavonden. Op deze pagina vind je meer informatie over brandweervrijwilligers, hier vind je ook het aanmeldformulier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box