Kazerne Wanroij

Over de kazerne

Brandweer Wanroij is een korps dat bestaat uit ruim 19 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer. De vrijwilliger wordt opgeroepen wanneer dat nodig is.

Brandweerkazerne Wanroij heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt op dit moment over een tankautospuit, een manschappen bus en een haakarmvoertuig. Het haakarmvoertuig heeft verschillende specialistische containers, waaronder het GWT (Groot Water Transport, 2500 meter maximale capaciteit van 8 kuub per minuut water over een lengte van minimaal 2,5 kilometer) incl. een dompelpomp aanhanger. Daarnaast is er ook nog een SBH SchuimBlus-Haakarmcontainer met een bluskanon met een maximale worplengte van 60 meter.

Meer weten over Brandweer Wanroij?

Via de Facebook van Brandweer Wanroij houden we je op de hoogte van alle activiteiten van Brandweer Wanroij. We delen informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen.

Brandweervrijwilligers Wanroij

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box