Kazerne Vught

Over de kazerne

Brandweer Vught is een korps dat bestaat uit ruim 30 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer. De vrijwilliger wordt opgeroepen wanneer dat nodig is.

Brandweer Vught heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt op dit moment over twee tankautospuiten, een manschappen bus en een haakarmvoertuig met verschillende specialistische containers, waaronder de verlichtingscontainer.

Daarnaast heeft het korps een team Waarschuwing Verkenning Dienst (WVD). Dit team voert metingen uit als het vermoeden bestaat dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Jeugdbrandweer Vught

Brandweer Brabant-Noord heeft vier jeugdkorpsen. Vught is er daar één van. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders (die allemaal werken bij de brandweer) leren wij jongeren tussen de 11 en 18 jaar de basis van het brandweervak. Dit doen wij om jongeren kennis te laten maken met hulpverlening. Bij interesse en gebleken geschiktheid kunnen zij doorstromen naar de vrijwillige brandweer. De jeugd oefent op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Dit wordt samen met de posten Haaren en Helvoirt georganiseerd. De jeugdleden zijn afkomstig vanuit de gemeente Vught en omliggende gemeenten.

Meer weten over Brandweer Vught?

Via het Facebook en Instagram account van Brandweer Vught houden we je op de hoogte van alle activiteiten van Brandweer Vught. We delen informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box