Kazerne Vollenhove

Over de kazerne

Bij kazerne Vollenhove zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

We staan klaar voor onze buur posten en zelfs voor de Veiligheidsregio Flevoland

Kazerne Vollenhove bevindt zich in het noordwestelijke deel van onze Veiligheidsregio. Van daaruit bieden we ondersteuning aan naburige posten en aan de Veiligheidsregio Flevoland met een tankautospuit, een waterwagen en een ademluchtvoertuig. Daarnaast verzorgt post Vollenhove de kleine logistiek voor het noordwestelijke deel van de Veiligheidsregio en worden vanuit de ademluchtwerkplaats schone bluspakken en ademlucht op de plaats van het incident en bij omliggende posten bezorgd.

 

 

Kazerne Vollenhove

Informatie over kazerne Vollenhove:

Bij kazerne Vollenhove werken 22 vrijwilligers

Kazerne Vollenhove beschikt over een tankautospuit, een tankwagen en een logistiek voertuig

We oefenen elke week op donderdagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box