Kazerne Volendam

Over de kazerne

Algemeen

Brandweerkazerne Volendam is opgericht in 1925. Het brandweerkorps heeft een haakarmvoertuig met dompelpomp WTS1000 en manschappenwagen met mobiele pomp en zaaggereedschap.

De manschappenwagen kan ook in gebruik worden genomen door het Young Fire & Rescue Team. Dat is een jeugdteam gericht op een brede hulpverlening. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar leren van en oefenen samen met verschillende hulpdiensten, zoals de brandweer, politie, reddingsbrigade, het Rode Kruis en Defensie.

In Volendam vind je veel industrie, hoogbouw en water. Aandachtsgebieden zijn de haven, recreatiehaven en het zwembad aan het Markermeer.

Social media

Vind je het leuk om meer te weten te komen over kazerne Volendam? Volg hen dan via Facebook.

Het Young Fire & Rescue Team kan je volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Volendam

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box