Kazerne Vierlingsbeek

Over de kazerne

Welkom bij Brandweer Vierlingsbeek: een hecht korps van 18 gepassioneerde vrijwilligers, klaar om 24/7 uit te rukken voor onze gemeenschap. Onze vrijwilligers zijn betrokken mannen en vrouwen uit de lokale omgeving, die naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden met trots brandweerwerk verrichten.

Kijken op onze oefenavond

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van de brandweer en wil je eens een kijkje nemen achter de schermen? Goed nieuws! Brandweer Vierlingsbeek nodigt je van harte uit om onze wekelijkse oefenavond op maandag bij te wonen.

Om ervoor te zorgen dat we je gastvrij kunnen ontvangen, vragen we je vriendelijk om je van tevoren aan te melden. Dit kun je doen bij een van onze postleden of rechtstreeks bij onze kazernecommandant, Paul Toonen. Samen zorgen we voor een boeiende en leerzame ervaring op onze oefenavond.

Mis deze kans niet om meer te leren over ons belangrijke werk en de passie van ons team. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Voertuigen en specialismen

Brandweer Vierlingsbeek heeft momenteel de beschikking over verschillende voertuigen en specialismen om effectief te kunnen reageren op diverse noodsituaties. De kern van onze operationele middelen omvat een tankautospuit, een manschappenbus en een brandweerboot.

De tankautospuit vormt het hoofdvoertuig waarmee we brandbestrijding en reddingsoperaties uitvoeren. Bij branden worden bluswerkzaamheden verricht om de situatie onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen. Daarnaast is de tankautospuit uitgerust om mensen te bevrijden bij ongevallen, waarbij snelle en doeltreffende acties cruciaal zijn.

De manschappenbus biedt ons de mobiliteit en capaciteit om personeel en materieel naar de locatie van een incident te transporteren. Dit is essentieel voor een snelle respons en het inzetten van benodigde middelen op de juiste plaats.

Onze brandweerboot vult een belangrijke rol in bij watergerelateerde noodsituaties. Hiermee kunnen we mensen van boord van een schip halen, personen uit het water redden en zoekoperaties op het water uitvoeren. De brandweerboot vergroot onze operationele mogelijkheden, vooral in situaties waar traditionele voertuigen niet toereikend zijn.

Samengevat beschikt Brandweer Vierlingsbeek over een diverse vloot van voertuigen en specialismen, waaronder de tankautospuit voor brandbestrijding en reddingsacties bij ongevallen. De manschappenbus zorgt voor snelle mobilisatie van personeel en materieel, terwijl de brandweerboot ons in staat stelt om effectief te handelen bij waterincidenten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box