Kazerne Veghel

Over de kazerne

Brandweer Veghel heeft 23 actieve vrijwilligers die bestaan uit zowel mannen als vrouwen. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De brandweer kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers welke betrokken zijn en wonen of (thuis) werken in de omgeving van de kazerne. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Een mooie en dankbare taak. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer.

Vrijwilligers bij de brandweer hebben verschillende achtergronden en oefenen verschillende beroepen uit, maar één ding hebben ze gemeen: het zijn mensen die zich lokaal willen inzetten voor anderen in hun omgeving en onder niet-alledaagse omstandigheden hulp willen en kunnen verlenen.

Informatieavond brandweervrijwilliger post Veghel

Op woensdagavond 18 september 2024 organiseert brandweer Veghel een vrijblijvende informatieavond voor geïnteresseerden in het brandweervak. Deze informatieavond start om 19:00 uur. We geven een presentatie, leiden je rond door de kazerne, laten je kennismaken met wat we doen en onze apparatuur en we gaan uiteraard met je in gesprek. Meer weten of je aanmelden? Ga naar de pagina.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Veghel!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voertuigen en specialisme

Brandweer Veghel beschikt over twee tankautospuiten (213931 en 213932) en een redvoertuig/hoogwerker (213951). Ook staat de manschappenbus bij ons op de kazerne. De Verkenningseenheid Brandweer (VEB) is een specialisme van brandweer Veghel. Een verkenningseenheid wordt ingezet om het effectgebied van een incident in kaart te brengen. Zij waarschuwen buurregio’s, Defensie en het RIVM voor monstername, modellering en extra meetcapaciteit.

Meer informatie over Brandweer Veghel

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is en wil je meer weten over de vrijwillige brandweer bij kazerne Veghel? Neem dan contact op met kazernecommandant Twan van der Velden via t.vandervelden@vrbn.nl. Of kom eens langs op onze wekelijkse oefenavond op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box