Kazerne Veendam

Over de kazerne

Welkom!

De brandweer in Veendam maakt onderdeel uit van Brandweer Groningen. Wij hebben 2 ploegen met in totaal 32 mensen, met allemaal een verschillende achtergrond.

Oefenen

Eén keer in de twee weken oefenen we met elkaar op dinsdagavond. Ook hebben we vier keer per jaar een korpsoefening. Omdat wij specialismes hebben zoals de hoogwerker en het grootwatertransport oefenen de chauffeurs en bedieners nog één keer per maand extra.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Peter Noordegraaf (peter.noordegraaf@vrgroningen.nl). Je kunt ook meteen solliciteren.

Bezoek de pagina Neem contact op

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Marjet

Materieel in kazerne Veendam

Hoogwerker

Lees meer overHoogwerker
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
2

Groot watertransport

Lees meer overGroot watertransport
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box