Kazerne Uithuizen

Over de kazerne

Welkom!

Uithuizen is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Uithuizen zijn 26 vrijwilligers actief om de brandveiligheid van de inwoners te vergroten. Zij werken samen in twee ploegen.

Materieel

Naast twee tankautospuiten en een personeel materiaalwagen hebben we in Uithuizen een lichtaanhanger.

Oefenavonden

  • De eerste donderdag van de maand oefent ploeg A.
  • De tweede donderdag oefent ploeg B.
  • De derde donderdag van de maand oefenen ploeg A en B samen.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Bezoek de pagina Neem contact op

Heb je vragen, neem contact op met één van de ploegchefs: Jefta Tuininga (jefta.tuininga@vrgroningen.nl) of Henk Jansen (henk.jansen@vrgroningen.nl). Let op: Alleen voor vragen over sollicitaties of het werken als brandweervrijwilliger.

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Foto's van brandweer Uithuizen

Ervaringsverhalen

Janine

Materieel in kazerne Uithuizen

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
2

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box