Kazerne Ter Apel

Over de kazerne

Welkom!

Ter Apel is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Ter Apel zijn 16 vrijwilligers actief om de brandveiligheid van de inwoners te vergroten.

Specialismes

Naast het blussen van brand en helpen bij ongevallen hebben wij ook nog specialismes. Specialismes op onze kazerne zijn verkenningseenheden en meetploegen.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Tonnie Zijlstra (tonnie.zijlstra@vrgroningen.nl). Je kunt ook meteen solliciteren.

Bezoek de pagina Neem contact op

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Marjet

Materieel in kazerne Ter Apel

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box