Kazerne Surhuisterveen

Over de kazerne

Over regio Fryslân

Brandweer Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken de Friese gemeenten, Brandweer Fryslân, GGD Fryslân en andere partners samen aan brandweerzorg, publieke gezondheidszorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing. De brandweer richt zich op het voorkomen en beperken van brand, brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen, instortingsgevaar en storm- en waterschade. Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1.400 mensen waaronder ongeveer 1.200 vrijwilligers. Wij werken samen aan een veilig en gezond Fryslân. Kijk voor meer informatie op de website van Veiligheidsregio Fryslân.

Stap jij bij ons in?

Mooi en belangrijk werk in een fantastisch hecht team. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp die kans en maak deel uit van de brandweer in Surhuisterveen.

Om in te kunnen schatten of je het werk en de ploeg leuk vindt, draai je een periode mee met oefenavonden. Daarna maak je de keuze om te starten met de opleiding. Deze krijg je van ons. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en kun je in de avonduren volgen. Daarna zijn er regelmatig oefenavonden om up-to-date te blijven en als ploeg samen te werken. Aan het einde van de oefenavond is er altijd ruimte om even gezellig na te zitten.

Onze ploeg

De ploeg van Surhuisterveen bestaat uit 14 enthousiaste leden. We komen niet alleen in actie bij brand. De pieper gaat ook bij onder andere stormschade en verkeersongevallen. We zijn er voor het redden van mens en dier. Als brandweervrijwilliger heb je een mooi en dankbaar vak.

Ben jij…

  •        18 jaar of ouder en fit?
  •        Een teamplayer?
  •        Niet bang voor kleine ruimtes of hoogtes?
  •        Woon en/of werk je op 5 minuten van een kazerne?

We hebben je nodig

Er is brand of een ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Onze post bestaat volledig uit vrijwilligers. Vooral op werkdagen merken we dat er krapte ontstaat in de bezetting. Daarom zoeken we nieuwe ploegleden die vooral overdag beschikbaar zijn. Om je beschikbaarheid overdag te vergroten bieden we een werkplek in de kazerne aan.

Kun je niet altijd paraat zijn?

Dat snappen we. Daarom is de ploeg groter dan de bezetting die nodig is om uit te rukken. Wij hebben ongeveer 50 uitrukken per jaar.

Je ontvangt een vergoeding

Werken als brandweer-vrijwilliger doe je naast je normale werk en je dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvang je een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren. Wij zorgen ervoor dat je tijdens brandweeractiviteiten goed bent verzekerd en veilig kunt werken.

Wil je meer weten?

Stuur een mail naar: Surhuisterveen@brandweerfryslan.nl dan nemen wij contact met je op.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box