Kazerne Stramproy

Over de kazerne

Post Stramproy is een vrijwillige brandweerpost. Wij beschikken over een Mercedes Atego tankautospuit met een Rosenbauer opbouw uit 2009. Daarnaast hebben wij als korps een specialisatie waarnemings en verkennings dienst. Deze word ingezet bij een incident waarbij metingen moeten worden verricht. Dit kan van alles zijn. Van rook tot radioactiviteit.

Ons korps bestaat uit een twintigtal brandweermannen en vrouwen. De meeste van ons hebben naast de brandweer een fulltime of parttime baan elders. Een aantal van onze leden zijn bij de beroepsbrandweer.

Sinds 2019 beschikken wij over een nieuw onderkomen waar wij ook als vrijwilligers hard aan mee hebben gewerkt. Wij zij er dan ook erg trots op. Onze grote trots “spuitje ein” uit 1844 staat in de centrale hal te pronken. Deze word onderhouden door onze oud leden. Een stukje nostalgie dat veel betekend voor onze post.

Iedere maandagavond oefenen wij gezamenlijk op onze kazerne of op een locatie elders. Meestal oefenen wij in 2 ploegen zodat iedereen goed geoefend is en blijft.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

 

Gemiddeld rukken wij tussen de 40 en 70 keer per jaar uit voor incidenten. Brand, hulpverlening en dienstverlening zijn onze kerntaken. Daarnaast komt onze meetploeg regionaal in actie bij incidenten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box