Kazerne Slootdorp

Over de kazerne

De ploeg van Slootdorp bestaat uit veertien enthousiaste brandweervrijwilligers, van wie elf repressief, één aspirant in opleiding tot Manschap en twee die binnenkort aan deze opleiding gaan beginnen. Elke maandagavond komen alle ploegleden samen voor hun oefenavond van 19.30 tot 22.30 uur, waarna ze vaak nog even gezellig nazitten met elkaar.

Binnen het dorp is de ploeg goed zichtbaar; niet alleen bij incidenten, maar ook bij het vullen van de ijsbaan, verzorgen van waterpret voor kinderen in de zomer en deelnemen aan activiteiten tijdens het jaarlijkse dorpsfeest. Bovendien speelt de post ieder jaar een actieve rol bij de Nationale Brandweerherdenking.

In het gebied rond Slootdorp staan veel agrarische bedrijven en zorglocaties; gebouwen en mensen waar de brandweer veel aandacht voor heeft als het gaat om incidentbestrijding en brandveiligheid. Voor naastliggende posten is post Slootdorp standaard het tweede voertuig vanaf middelgrote incidenten. Ook zijn ze onderdeel van het peloton dat uitrukt bij grootschalige incidenten waarbij snel extra voertuigen ter plaatse nodig zijn, zoals bij natuurbranden of industriebranden. Naar verwachting krijgt de ploeg in 2025 een nieuwe tankautospuit.

Recente inzetten in het nieuws:

Is de brandweer iets voor jou?

Beleef het tijdens een open oefenavond bij de kazerne in de buurt waar jij woont en/of werkt.

Meer informatie
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box