Kazerne Slagharen

Over de kazerne

Bij kazerne Slagharen zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Post Slagharen bestaat uit 17 enthousiaste vrijwilligers, waarvan 5 bevelvoerders en 7 chauffeurs. We hebben een nieuwe tankautospuit en een mooie verbouwde kazerne. Hier zijn we trots op!

Kazerne Slagharen

Bij kazerne Slagharen werken 17 vrijwilligers

De vrijwilligers van kazerne Slagharen verzorgen ademlucht voor collega’s in de regio

De vaste oefenavond is op woensdag

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box