Kazerne Sint-Michielsgestel

Over de kazerne

Brandweer Sint-Michielsgestel is een korps dat in 1935 is opgericht door de lokale middenstand en bestaat uit ongeveer 20 vrijwilligers.

De brandweerkazerne kan rekenen op de inzet van één groep enthousiaste vrijwilligers: die wonen, (thuis)werken in de omgeving van de kazerne of in ploegendienst werken. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Brandweer Sint-Michielsgestel heeft op dinsdagavond de wekelijkse oefenavond.

Open dag

Op zondag 24 september organiseert brandweer Sint-Michielsgestel een open dag. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daar voor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Sint-Michielsgestel!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil met de beroepscollega’s is dat die 24 uur per dag op de kazerne zijn. Vrijwilligers worden opgeroepen middels een pager bij alarm en komen dan naar de kazerne. Van daaruit vertrekken ze met de brandweerauto naar het incident.

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voertuigen en specialisme

Brandweer Sint-Michielsgestel beschikt over één tankautospuit met roepnummer 21-3631 voor het uitvoeren van de basis brandweertaken en een manschappen bus.

Brandweer Sint-Michielsgestel maakt ook onderdeel uit van het Handcrewteam Zuid-Nederland. Dit specialistisch team kan worden ingezet ter ondersteuning van andere korpsen bij grootschalige natuurbranden in Zuid-Nederland. Via Handcrew Zuid-Nederland kun je meer te weten komen over dit specialisme.

Meer weten over Brandweer Sint-Michielsgestel?

Via Facebook kun je Brandweer Sint-Michielsgestel volgen.

Interesse in het brandweervak?

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Maak je interesse kenbaar en neem contact op met de kazernecommandant van brandweer Sint-Michielsgestel Mark Nijrolder via: m.nijrolder@vrbn.nl.

Brandweer Sint-Michielsgestel

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box