Kazerne Den Haag – Scheveningen

Over de kazerne

Dit is de pagina van de beroepskazerne Scheveningen. Op deze kazerne maken brandweermannen en -vrouwen zich hard voor de (brand)veiligheid in hun verzorgingsgebied. Naast de reguliere brandweerwerkzaamheden, hebben zij ook een aantal specialismes, namelijk: het Surf Rescue Team, duinbrandbestrijding en first responder.

Scheveningen wordt ook wel het rayon van water en vuur genoemd. Een gedeelte van het verzorgingsgebied ligt immers in zee. Zeker in de zomermaanden is het flink druk op het strand en in de zee van Scheveningen. De brandweermannen- en vrouwen van de kazerne Scheveningen zijn daarom speciaal opgeleid om ook in zee reddingen te kunnen verrichten. Dat heet het Surf Rescue Team, in onderstaande video zie je wat dit team allemaal kan en doet:

Daarnaast zijn deze brandweermannen en -vrouwen ook inzetbaar als first responder. Als first responder wordt je opgeroepen door de meldkamer bij een reanimatie. Snelle hulp bij een hartstilstand is letterlijk van levensbelang. Brandweerman Wilco vertelt in dit interview wat het werk van first responder inhoudt.

Wil je meer weten over deze bijzondere kazerne? Lees dan dit artikel. Vind jij het leuk om het werk van onze toppers van kazerne Scheveningen te volgen? Volg hen dan op Facebook of Instagram.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box