Kazerne Schaijk

Over de kazerne

Brandweer Schaijk is onderdeel van Brandweer Brabant-Noord en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Schaijk en omgeving. Onze vrijwilligers rukken uit voor o.a. brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood.

Onze post bestaat uit 23 vrijwilligers. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor een brandweervrijwilliger gelden dezelfde eisen voor opleiding en oefenen als bij de beroepskrachten. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit bijvoorbeeld hun werk of huis naar de kazerne komen.

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de kazerne te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar en in de omgeving aanwezig zijn. Het moet geen bezwaar zijn om ieder moment van de dag, dus ook tijdens je werk, midden in de nacht of in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering. We oefenen iedere maandagavond om onze kennis en kunde op peil te houden.

 

Voertuigen en specialismen

De post Schaijk beschikt over een 4×4 tankautospuit (TS 21-3441), een hulpverleningsvoertuig (HV 21-3471) en een manschappenbus.

TS: Met onze 4×4 tankautospuit kunnen wij naast de reguliere hulpverlening in ons eigen verzorgingsgebied ook assisteren in omliggende regio’s bij bijvoorbeeld bosbranden.

HV: Binnen Brandweer Brabant Noord zijn er 6 hulpverleningsteams beschikbaar op afroep voor de gehele regio. Wij assisteren dan bij ongevallen met bijvoorbeeld vrachtwagens of complexe beknellingen. Ook worden we ingeschakeld voor het afschermen van ongevallen of andere hulpverleningssituaties. Ons hulpverleningsvoertuig is uitgerust met extra spullen en materialen welke een standaard tankautospuit niet voorhanden heeft.

TS Brandweer Schaijk

Meer weten over Brandweer Schaijk?

Via het Facebook en Instagram account van brandweer Schaijk houden we je zo veel mogelijk op de hoogte van al onze activiteiten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box