Kazerne Ruinen

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Ruinen!

Brandweer Ruinen bestaat uit een hecht team van 18 brandweervrijwilligers. Samen oefenen we twee keer per maand op maandagavond. Op de oefenavond proberen we zo divers mogelijk te oefenen zodat de geoefendheid hoog blijft. We krijgen bijscholing over de nieuwste technieken op alle brandweer aspecten. Deze oefenavond organiseren we vaak zelf met ondersteuning vanuit de VRD. Ook gaan we ongeveer 2x per jaar naar Wijster toe, daar zit een realistisch oefencentrum.

De meldingen die we ontvangen zijn erg divers. Van ongeval tot brand en van automatisch brandalarm tot een treinongeval.

Gezellige activiteiten

Naast het serieuze werk is er uiteraard ook ruimte voor gezelligheid. Binnen onze post hebben we een eigen personeelsvereniging. Deze verzorgt door het jaar heen diverse activiteiten.

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De brandweer in Ruinen is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident.

Wil jij ook iets betekenen?

Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!

Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. We oefenen twee keer per maand op maandagavond. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met de postchef Rolf Reinders via rolfreinders@hotmail.com of 06-45904753.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box