Kazerne Rosmalen

Over de kazerne

Brandweer Rosmalen is een korps dat bestaat uit 29 vrijwilligers. Omgeving Rosmalen kan altijd rekenen op deze vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan en je dagelijkse bezigheden.

Onze wekelijkse oefenavond is op de maandagavond.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Rosmalen!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Dagdienst

Op doordeweekse dagen bezet een dagdienst de kazerne van Rosmalen van 08.00 tot 16:30. Dit zijn beroepsbrandweermannen en vrouwen die een dagtaak hebben binnen de brandweer. Een voordeel hiervan is dat een ploeg binnen 1,5 minuut onderweg kan zijn naar een melding, waardoor we snel ter plaatse zijn.

Voertuigen en specialisme

Brandweer Rosmalen beschikt op dit moment over twee tankautospuiten (2432 & 2431), een haakarmvoertuig en het opleidingsvoertuig voor de manschap opleiding. Het haakarmvoertuig heeft verschillende specialistische containers, waaronder het WTS 2500 (Watertransportsysteem, 2500 meter). Bij het GWT (Grootschalig Watertransport) hoort de dompelpomp aanhanger. De GWT zorgt ervoor dat er over een lengte van 3 kilometer water via de slangen wordt vervoerd uit open water naar de brand.

De tweede container is de IBGS (Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen) container, deze is bedoeld als ondersteuning bij een IBGS team.

Meer weten over brandweer Rosmalen?

Via de Facebookpagina van brandweer Rosmalen en het Instagram account van brandweer Rosmalen houden we je op de hoogte van alle activiteiten van brandweer Rosmalen. We delen informatie over uitrukken, informatie, wedstrijden en open dagen.

brandweer rosmalen

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box