Kazerne Roermond

Over de kazerne

Kazerne Roermond is een gecombineerde beroeps- en vrijwilligerskazerne.

Beroepsbrandweer Roermond

Met het beroepspersoneel zijn er 24 uur per dag, alle dagen in het jaar, 8 personen paraat op de kazerne om uit te rukken. Zij kunnen binnen één tot anderhalve minuut een TS (standaard brandweerwagen) en een specialistisch voertuig tegelijk op de weg krijgen.

De dienst van het beroepspersoneel duurt 24 uur. In die 24 uur wordt er geoefend en werkzaamheden uitgevoerd. ‘s Avonds is er tijd voor ontspanning en ‘s nachts wordt er geslapen. Tenzij er een alarm komt…….

Vrijwillige Brandweer Roermond

Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Als brandweervrijwilliger doe je, samen met jouw ploeg, ontzettend belangrijk werk. Er gelden dezelfde eisen voor opleiding en oefenen als bij de beroepskrachten. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in ongeveer 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken. Vrijwilligers oefenen in de avonduren en krijgen een financiële vergoeding.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Hulp verlenen

Als hulpverlener is het belangrijk dat je mensen wilt helpen. Als brandweer komen we uit bij mensen op de moeilijkste momenten in hun leven. Hulp krijgen is dan erg belangrijk voor hen. Maar ook voor de brandweercollega’s onderling is het belangrijk om voor elkaar klaar te staan.

Als brandweervrijwilliger kun je echt een bijdrage leveren. Brandweerman/vrouw is niet voor niks één van de meest gewaardeerde beroepen.

Leeftijd / Fitheid

De minimum leeftijd voor een brandweervrijwilliger is 18 jaar. Ben je ouder, dan neem je vaak meer levenservaring mee. We zijn altijd op zoek naar een goede mix.

Fitheid
Als brandweervrijwilliger is het belangrijk dat je een basisconditie hebt. Dit wordt jaarlijks getest met een fitheidstest. Twijfel je nog, neem dan contact met ons op.

Filmpje over de PPMO test

Opleiding

Na ongeveer 1,5 jaar ben je opgeleid tot een volledig inzetbare brandweervrijwilliger. Je volgt 1 avond in de week de opleiding en hebt 1 avond in de week een oefenavond. Je kunt ook de dagopleiding volgen.
Goed opgeleid en getraind zijn, is een voorwaarde voor een brandweervrijwilliger. Dus ga je een paar keer per jaar naar een oefencentrum voor je opleiding of oefening.
Filmpje opleiding brandweer manschap
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box