Kazerne Rheden

Over de kazerne

Rheden, gelegen aan de voet van de prachtige Posbank, is een uniek dorp met een bijzonder karakter. Onze brandweerpost speelt een belangrijke rol in dit gebied, waar jaarlijks tussen de 10.000 en 20.000 recreanten genieten van de natuur. Met de Posbank als centraal punt in ons uitrukgebied, staan wij als brandweerpost Rheden altijd klaar om in actie te komen, of het nu gaat om incidenten in de natuur of in het dorp zelf.

Met ongeveer 120 uitrukken per jaar zijn we altijd scherp en houden we de pieper nauwlettend in de gaten. Onze unieke locatie brengt een diversiteit aan uitdagingen met zich mee, waaronder de drukte van recreatiegebieden, de nabijheid van snelwegen en de unieke natuurlijke omgeving van de Posbank.

 

De mensen maken de post
Ons team bestaat uit 25 gedreven vrijwilligers en is een mooie weerspiegeling van de gemeenschap. Zo hebben we leden die werken in de metaalindustrie, een motorcoureur, en zelfs een schilderes. Deze unieke mix van beroepen en passies zorgt voor een schat aan kennis en creativiteit, wat ons team sterk en veelzijdig maakt. De onderlinge verschillen creëren juist een hechte band binnen onze groep, waarbij we elkaar aanvullen en van elkaar leren. Het stelt ons ook in staat om zelfs voor de meest unieke uitdaging een effectieve oplossing te vinden.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. In Rheden zijn we gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding: ons speciaal uitgeruste voertuig en onze getrainde ploeg is klaar voor elke natuurbrand in ons uitgestrekte natuurgebied. Wanneer de nood hoog is, zetten we ons in bij natuurbranden door heel Nederland.

Onze band met Rheden
In Rheden zijn we meer dan alleen brandweerlieden; we zijn allemaal actieve deelnemers in het dorp. Zo begeleiden we de jaarlijkse lampionnenoptocht en hijsen we met trots de vlag op Koningsdag. Ook ondersteunen we het kindervakantiedorp, waarbij we graag helpen om jong en oud samen te brengen. Deze activiteiten brengen ons dichter bij de inwoners en versterken onze band met het dorp.

De waardering van onze gemeenschap voelen we het sterkst tijdens noodsituaties. Het zijn de persoonlijke bedankjes, de ontroerende bezoekjes aan de post die ons raken en ons eraan herinneren waarom we doen wat we doen. Dat is de reden waarom we elke dag onze pieper bij ons dragen, klaar om te hulp te schieten.

 

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Rheden hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4: dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: een snelle en wendbare 4×4 Volkswagen Amarok die wordt ingezet als first responder bij medische noodsituaties en voor de uitruk bij beginnende natuurbranden.
  • Hulpverleningsvoertuig: een voertuig met alle denkbare gereedschap om te ondersteunen bij uitdagende situaties zoals zware ongevallen.

 

Samen sterker
Wat ons echt bijzonder maakt, is de manier waarop we met elkaar omgaan. Naast onze serieuze momenten tijdens uitrukken en trainingen, zijn het juist ook de sociale activiteiten die ons samen verbinden. Van de jaarlijkse barbecue tot Sinterklaasvieringen voor de kinderen, onze brandweervereniging zorgt voor een hechte band binnen het team. Samen vormen we een onverslaanbaar team dat altijd klaarstaat voor Rheden.

 

Meld je aan bij de post in Rheden
Ben jij bereid om voor een ander door het vuur te gaan? Als brandweerman- of vrouw biedt elke dag de kans voor nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen om te leren en te groeien, en het gevoel dat je een verschil maakt. Samen lachen, samen leren, samen levens redden; dat is wat ons drijft. Word onderdeel van een hecht team en beleef voldoening van directe impact op de veiligheid van de mensen in Rheden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box