Kazerne Renkum

Over de kazerne

Renkum/Heelsum, gelegen in een prachtige omgeving die rijk is aan natuur en doorkruist wordt door belangrijke water- en verkeerswegen, is een prachtige plek om als brandweer te dienen. Ons korps staat dag en nacht klaar om in actie te komen voor de veiligheid van de inwoners. Met een strategische ligging van de kazerne kunnen we snel en effectief reageren op incidenten in en rond ons dorp.

Jaarlijks gaan we gemiddeld 130 tot 150 keer op pad om hulp te verlenen. Onze uitdagingen variëren van het assisteren bij reanimaties, tot het bestrijden van natuurbranden en het reageren op ongevallen op de snelweg of op het water. Ons gebied omvat niet alleen Renkum/Heelsum, maar reikt ook uit naar omliggende gemeenschappen zoals Bennekom en Wageningen, wat zorgt voor een breed en divers verzorgingsgebied.

 

De mensen maken de post
Ons team bestaat uit 18 toegewijde leden, allen mannen, die zich vrijwillig inzetten naast hun reguliere banen. Van mensen die in ploegendiensten werken tot professionals met kantoorbanen, onze groep is een levendige mix van deskundigheid en passie. Door elke donderdagavond te oefenen op uiteenlopende scenario’s zorgen we dat we scherp blijven. Dit versterkt niet alleen onze vaardigheden maar ook onze band als team.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Renkum/Heelsum zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Onze speciaal uitgeruste voertuig en getrainde ploeg is klaar voor elke natuurbrand in ons uitgestrekte natuurgebied. Wanneer de nood hoog is, zetten we ons in bij natuurbranden door heel Nederland.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Renkum/Heelsum hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4: Dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Daarnaast is de wagen ook ingericht voor woningbranden. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle bus is inzetbaar voor veel situaties en gebruiken we voornamelijk om uit te rukken bij reanimaties en andere medische noodsituaties.

 

Een warme band met Renkum/Heelsum
Onze betrokkenheid bij de gemeenschap gaat verder dan alleen onze uitrukken. We zijn actief in twee Oranjeverenigingen, doen met een aantal van onze mannen mee aan de Europa Run en de carnavalsoptocht, en staan als brandweer paraat tijdens Sinterklaasintochten. Deze activiteiten versterken onze band met de inwoners en benadrukken onze toewijding aan Renkum/Heelsum. Met enkel 3500 inwoners in ons dorp, voelen we een sterke verplichting om voor elkaar en met elkaar de veiligheid te waarborgen.

 

Onze band met Renkum/Heelsum
De brandweerpost in Renkum/Heelsum is een actief en betrokken onderdeel van de gemeenschap. We staan niet alleen paraat bij noodgevallen, maar zijn ook zichtbaar bij lokale evenementen. Zo ondersteunen we de Oranjeverenigingen tijdens Koningsdag, zijn we actief tijdens Sinterklaasintochten, nemen we deel aan de Europa Run en doen we mee aan de carnavalsoptochten. Als brandweer zijn we niet alleen helpers in nood maar ook betrokken buren, vrienden en actieve leden van de samenleving.

 

Kom bij de brandweer in Renkum/Heelsum
Heb jij het hart op de juiste plek en wil je echt iets betekenen voor jouw gemeenschap? Bij onze brandweerpost in Renkum/Heelsum zoeken we altijd naar nieuwe vrijwilligers die vol passie en toewijding willen bijdragen aan de veiligheid van ons allemaal. Samen vormen we een sterk team dat dag en nacht klaarstaat om het verschil te maken. Als jij aansluit bij ons team en de brandweeropleiding succesvol afrondt, word je een onmisbaar onderdeel van onze eenheid. Met jou erbij kunnen we nog meer betekenen voor Renkum/Heelsum.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box