Kazerne Purmerend

Over de kazerne

Algemeen

Brandweerkazerne Purmerend is opgericht in 1930 met 35 vrijwilligers. Na 83 jaar de gemeentelijke brandweer te zijn geweest, is Brandweer Purmerend op 1 januari 2014 overgegaan naar Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Specialismes binnen het brandweerkorps zijn het brandweerduikteam, redvoertuig en onderhoud en verzorging. Brandweer Purmerend rukt dan ook vooral uit voor brand- en waterongevallen en assistentie aan de ambulance om af te hijsen of om te reanimeren.

Gemeente Purmerend is enerzijds een heel stedelijk verzorgingsgebied met hoogbouw en industrie, maar tegelijkertijd ook landelijk met veel water zoals het Markermeer.

Brandweervrijwilliger

Een auto te water. Een woningbrand. Een dier in nood. Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Purmerend 24 uur per dag voor uitrukt. Heb je altijd al bij de brandweer gewild? Wil je graag iets terugdoen voor de maatschappij? Of denk je dat brandweervrijwilliger écht iets voor jou is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor verschillende brandweerkazernes in Zaanstreek-Waterland zoeken we vrijwilligers. Enthousiaste mannen en vrouwen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij ons én woon of werk je binnen een straal van 5 minuten van een kazerne? Lees dan hier verder.

Ben je enthousiast en wil je brandweervrijwilliger worden bij ons korps? Meld je dan hier aan. Na aanmelding neemt de postcoördinator contact met je op, om kennis te maken.

Materieel in kazerne Purmerend

Waterongevallenvoertuig

Lees meer overWaterongevallenvoertuig
1

Waterongevallenvoertuig

Lees meer overWaterongevallenvoertuig
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Hoogwerker

Lees meer overHoogwerker
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box