Kazerne Peize

Over de kazerne

Wist je al dat Brandweer Peize inwoners een hele bijzondere parttime bijbaan biedt? De kazerne bestaat nu uit een gezellige groep van betrokken en enthousiaste mede-inwoners. Allemaal begaan met de veiligheid in onze woonomgeving. Door deze mensen is er een brandweerkazerne Peize. Om deze ook in de toekomst te kunnen laten bestaan, bieden we nu meerdere inwoners de kans om bij de brandweer te komen.

Brandweerman/-vrouw ben je naast je dagelijkse werk/bezigheden

Komt er een melding binnen via 112, dan worden alle mensen van kazerne Peize opgepiept. Via een app laten ze gelijk weten of ze wel of niet kunnen komen. Wanneer zes mensen kunnen, kan de brandweerauto de deur uit. Deze zes gaan dan direct naar de kazerne en kleden zich daar zo snel mogelijk om tot hulpverlener. Het doel is binnen 15 minuten bij de plaats van het incident aan te komen. Dat kan een brand, maar ook een ongeval of een dier in nood zijn. De klus klaren is teamwerk en iedereen weet precies wat die moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten.

‘Vrijwilliger’ = parttime brandweerprofessional

Men spreekt van oudsher over ‘brandweervrijwilliger’. Dat kan een verkeerd beeld geven. Als brandweervrijwilliger krijg je namelijk een volledig betaalde opleiding en ook je oefen- en inzeturen krijg je vergoed. We spreken daarom liever van een deeltijd of parttime brandweerprofessional. Het is een bijzondere kans om jezelf verder te ontwikkelen én je talenten breder in te zetten voor de samenleving. Want er schuilt een hulpverlener in ons allemaal. Iedereen wil graag iets kunnen doen wanneer iemand in je omgeving iets overkomt. Bij de brandweer krijg je die kans!

Schuilt er ook een hulpverlener in jou?

Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen en een verschil te maken in jouw woonomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk en onderzoeken graag samen met jou met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ook eerst eens een tijdje meelopen om een beter beeld van ons werk te krijgen behoort tot de mogelijkheden. Wil je meer weten of kennis maken? Neem contact met ons op. Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box