Kazerne Pannerden

Over de kazerne

In Pannerden, waar onze nieuwe brandweerpost inmiddels alweer tien jaar staat, zijn we dag en nacht paraat. We zijn niet de grootste groep, maar in Pannerden en Aerdt maken we een groot verschil. Met zowel natuur als industrie is geen uitruk hetzelfde. We hebben steen- en palletfabrieken, maar ook winkels en verzorgingstehuizen. Als brandweer moeten we van ieder onderwerp wat weten. Dit maakt ons werk afwisselend en interessant.

 

Per jaar komen we zo’n 20 keer in actie. Soms is het iets kleins, zoals een deur die niet open wil. Maar vaak genoeg is het serieuzer, zoals een brand, een ongeval of andere noodsituatie. We komen voor zowel mens als dier in actie. Zo hebben we een paar jaar geleden een paard uit een zwembad gered. Wanneer er nood aan de man is, zijn wij binnen een aantal minuten ter plaatse.

 

Een hechte groep met veel kwaliteiten

We zijn met 13 mensen, inclusief 2 dames. Met leeftijden van 19 tot 65 jaar is het een levendige groep waar we veel van elkaar leren. Binnen ons team heeft iedereen een andere achtergrond; van zelfstandigen in de agrarische sector tot aan een kraanmachinist. Juist die mix van kennis en ervaring maakt ons sterk. Samen leren we veel en zetten we ieders talent in.

 

 

Betrokkenheid bij de gemeenschap

In Pannerden zijn we echt een deel van de gemeenschap. Bij evenementen zoals de kindervakantiespelen of het ophalen van Sinterklaas zijn we er bij. Ons doel is om altijd klaar te staan voor ons dorp en de waardering die je krijgt is hartverwarmend. We helpen waar we kunnen en zijn trots op onze rol.

 

Voertuigen

Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Pannerden hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig
    Wordt ingezet als first responder bij reanimaties en calamiteiten.

 

Teamspirit

Elke maandagavond oefenen we samen. We zijn een volledig opgeleid en getraind brandweerkorps, maar onze band gaat verder dan dat. Naast de oefenavonden organiseren we zo nu en dan ook feesten met partners en oud-leden en steunen we elkaar altijd in moeilijke tijden.

 

Sluit je aan bij Brandweerpost Pannerden

Wil jij je graag bij ons team in Pannerden aan sluiten? Iedereen is welkom om zich aan te melden voor het selectieproces, wat je ook doet of wie je ook bent. Sluit je aan bij onze vrijwilligers en maak het verschil in ons dorp. Het is niet alleen een leuke (betaalde) hobby, maar ook een prachtige manier om iets terug te doen voor de gemeenschap.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box