Kazerne Otterlo

Over de kazerne

Otterlo, een klein, authentiek dorp omringd door het prachtige Nationaal Park de Hoge Veluwe, is de thuisbasis van onze brandweerpost. Met iets meer dan 2000 inwoners is Otterlo een hecht dorp midden in de natuur.

Met jaarlijks gemiddeld 60 uitrukken zetten wij ons onvermoeibaar in voor de veiligheid van zowel ons dorp als de omliggende natuur. Onze taken zijn veelzijdig, van het bestrijden van branden en uitvoeren van reanimaties tot het verlenen van bijstand bij ongevallen, waarbij wij altijd paraat staan met kennis en toewijding.

 

De mensen maken de post
Bij de brandweerpost Otterlo vormen we een hechte ploeg van 17 leden, waaronder twee dames en 15 heren, allemaal even toegewijd en beschikbaar om dag en nacht een helpende hand te bieden. Deze diversiteit aan mensen maakt onze post sterk en flexibel. Wat ons bindt is de wens om Otterlo, een dorp met weinig industrie maar een hechte gemeenschap, ten allen tijde veilig te houden.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Otterlo zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Met het Nationale Pak de Hoge Veluwe om de hoek zijn we gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding. We trainen intensief en houden regelmatig grote oefeningen, soms samen met buurtkorpsen zoals Lunteren, Harskamp, Hoenderloo en Ede-centrum. Daarnaast voeren we als specialistisch korps ook preventieve taken uit zoals het gecontroleerd afbranden van heiden.

Betrokkenheid bij de gemeenschap
Onze kazerne, een belangrijk onderdeel van Otterlo, is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. Otterlo is een hechte gemeenschap waar ‘ons kent ons’ geldt, en veel van onze leden zijn lokale ondernemers. De waardering van de Otterlose gemeenschap is hartverwarmend. Of het nu gaat om het ontvangen van presentjes van de Otterlo ondernemingsvereniging of de dankbare woorden van inwoners; het motiveert ons om elke dag weer klaar te staan.

 

Voertuigen

Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Otterlo hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • 6×6 tankautospuit: Dit robuuste en wendbare voertuig is uitgerust met 10.000 liter water en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle en wendbare bus wordt ingezet voor directe medische hulp zoals reanimaties of bij ongevallen.

 

Samen sterk
Onze brandweerpost is meer dan alleen een team; het is een groep waar vriendschap ook een belangrijke plaats heeft. We delen lief en leed en zijn er altijd voor elkaar, zowel tijdens incidenten als daarbuiten. We organiseren regelmatig activiteiten, zoals een familiedag, een kerstborrel en jaarlijkse uitjes met partners. Dit versterkt onze onderlinge band die zo belangrijk is tijdens de soms risicovolle inzetten die we meemaken.

 

Meld je aan bij de brandweerpost in Otterlo
Wil je onderdeel worden van onze dynamische en hechte groep? Meld je dan aan bij de brandweerpost Otterlo. Jouw inzet maakt een groot verschil in de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap. In Otterlo staan we samen sterk. Als brandweerpost zijn we trots op onze bijdrage aan de veiligheid en het welzijn van dit unieke dorp en zijn prachtige omgeving.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box