Kazerne Oosterbeek

Over de kazerne

Oosterbeek, een charmant dorp gelegen aan de rand van de Veluwe, is een plaats vol geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Met zijn groene omgeving en rijke verleden, waaronder de bekende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, is Oosterbeek een bijzondere plek voor onze brandweerpost. Onze post, al 30 jaar gevestigd op de huidige locatie en daarvoor in een karakteristiek gebouw, speelt een essentiële rol in het veilig houden van de gemeenschap.

Met jaarlijks ongeveer 80 tot 90 meldingen staan we klaar voor diverse noodgevallen: van reanimaties en schoorsteenbranden tot natuurbranden en auto-ongelukken. De ligging van Oosterbeek, nabij de Veluwe en ingesloten tussen de Rijn en een rustig spoor, brengt specifieke uitdagingen met zich mee.

 

De mensen maken de post
Bij onze brandweerpost in Oosterbeek werken 17 toegewijde vrijwilligers, waaronder 2 dames. Iedereen brengt zijn eigen verhaal en expertise mee. De hondenbrokken importeur die met een scherpe blik logistieke uitdagingen aanpakt, de autotechnicus die precies weet hoe te handelen bij een auto-ongeval, en de ziekenhuismedewerker wiens zorgzame aanpak onmisbaar is bij het opvangen van slachtoffers. Samen zijn we een sterk team, waar ieders talent bijdraagt aan slimme en effectieve acties tijdens uitrukken.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. In Oosterbeek zijn we gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding: ons speciaal uitgeruste voertuig en getrainde ploeg is klaar voor elke natuurbrand in ons uitgestrekte natuurgebied. Wanneer de nood hoog is, zetten we ons in bij natuurbranden door heel Nederland.

 

Betrokkenheid bij de gemeenschap
We zijn niet alleen aanwezig, maar ook actief betrokken bij lokale evenementen zoals de Airborne wandeltocht en de gezellige Koningsdag vrijmarkt. Deze momenten zijn voor ons speciaal; we bouwen er banden op met de inwoners en laten zien dat de brandweer meer is dan alleen een noodhulpdienst. In Oosterbeek is de brandweer een vertrouwd en zichtbaar deel van het dagelijks leven. Tijdens evenementen en bijzonderheden nemen we vol vertrouwen de verantwoordelijkheid over de veiligheid van de inwoners van Oosterbeek.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Oosterbeek hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4: dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: een snelle en wendbare 4×4 Volkswagen Amarok die wordt ingezet als first responder bij medische noodsituaties en voor de uitruk bij beginnende natuurbranden.

 

Samen sterker
Ons team in Oosterbeek kenmerkt zich door een sterke onderlinge band. We zoeken elkaar ook buiten de brandweeractiviteiten om op en organiseren samen teamuitjes en evenementen zoals de ‘boerenkool avond’. We zijn collega’s die elkaar steunen, zowel op uitdagende momenten als daarbuiten. Deze warme sfeer binnen ons team is wat ons drijft en verbindt. Samen gaan we voor elkaar en voor Oosterbeek door het vuur.

 

Meld je aan bij de post in Oosterbeek
Wil je deel uitmaken van een hecht team en een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van Oosterbeek? Meld je dan aan bij onze brandweerpost! Hier vind je een betekenisvolle uitdaging in je leven. Je ontvangt een mooie financiële bijdrage en de kans om echt iets te betekenen voor de gemeenschap. Je inzet wordt gewaardeerd door zowel de inwoners als binnen het team. Het is aan ons om Oosterbeek veilig te houden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box