Kazerne Nederweert

Over de kazerne

Brandweer Nederweert bestaat uit 30 vrijwilligers waarvan 4 dames, verdeeld over drie ploegen staan wij 24/7 365 dagen per jaar paraat. Postcommandant Henk Stals geeft de dagelijkse leiding aan het korps.

De kazerne gelegen tussen de N275-Smisserstraat-Hooftstraat fungeert als thuisbasis voor het korps en de jeugdbrandweer van district Weert. Op bepaalde momenten wordt de kazerne ook gebruikt voor opleidingsdoeleinden van Brandweer Limburg-Noord.

Brandweerzorg

Als post Nederweert verzorgen we de basis brandweerzorg en hebben we een aantal specialismen waarvoor we in de hele veiligheidsregio worden ingezet:

  • VKE; verkenningseenheid gevaarlijke stoffen.
  • VZH ; we bemannen een verzorging haakarm-container die bij grote of langdurige incidenten wordt ingezet.
  • Waterongevallen ; met een snel in te zetten boot kunnen we kleine grijpreddingen op het water uitvoeren. Een aantal korpsleden zijn inzetbaar als brandweerduiker bij onze collega’s van brandweer Weert waar het duikteam gevestigd is.
  • Waterwagen ; bij branden waarbij snel en veel water geleverd moet worden wordt deze wagen ingezet met 10.000 liter water

Vrijwilliger worden

De brandweer van Nederweert zoekt nieuwe collega’s die wel van een uitdaging houden. Wil jij iets doen voor de inwoners van Nederweert en omstreken? Hou je van actie? Voel jij je verantwoordelijk voor wat je doet? En durf jij je hand in het vuur te steken voor je collega’s? Dan is de brandweer misschien iets voor jou!

Heb je interesse?

Kom dan een keer kijken op de kazerne tijdens een van onze oefeningen op woensdagavond!!
Meld je aan via Henk Stals ☎️ 06 51 83 34 92 of stuur een e-mail (vrijwilliger@brandweernederweert.nl)

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Jeugdbrandweer

De jeugdbrandweer van het cluster Weert is op initiatief van enkele korpsleden opgericht en bestaat sinds 2013. Iedere twee weken oefenen de jongens én verrassend veel meisjes in de kazerne in Nederweert. In 2015 werden de drie jeugdbrandweerkorpsen van de regio Limburg-Noord samengevoegd tot één gezamenlijke jeugdbrandweer: Horst a/d Maas, Venlo en Weert, dit zorgde voor een stevig fundament voor de toekomst. De jeugdbrandweer leden worden door eigen instructeurs geheel op vrijwillige basis in verschillende theorie en praktijk modules bekend gemaakt in het brandweervak. Ze leren samenwerken, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en doorzetten. Dat hoort onlosmakelijk bij dit mooie vak. Binnen een pilot project met brandweer Twente wordt een stage aangeboden aan jeugdbrandweer leden die alle modules af hebben om binnen hun eigen korps het vak verder uit te diepen. Dit om de doorstroom van jeugdbrandweer naar brandweer te stroomlijnen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box