Kazerne Naaldwijk

Over de kazerne

Dit is de pagina van de vrije instroomkazerne Naaldwijk. Op deze kazerne maken brandweervrijwilligers zich hard voor de (brand)veiligheid in hun dorpskern. Naast de reguliere brandweerwerkzaamheden, beschikt de kazerne over de hoogwerker.

Met de hoogwerker kun je, zoals de naam doet vermoeden, werkzaamheden op hoogte uitvoeren. Denk aan incidenten waar brand is op het dak of als er een kat uit de boom gehaald moet worden. Maar denk ook het assisteren van een ambulance, als een patiënt vanaf een bepaalde hoogte niet zelfstandig naar beneden kan komen.

Vind jij het leuk om het werk van onze toppers van kazerne Maasland te volgen? Volg hen dan op Facebook of Instagram. Ben jij benieuwd naar het werk van een brandweervrijwilliger? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Veiligheidsregio Haaglanden. Onze vrijwilligers Marije en Gideon schrijven hier regelmatig columns over hun werk als brandweervrijwilliger.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het jou om brandweervrijwilliger te worden? Vrijwilliger word je vaak naast je ‘gewone’ baan. Je draagt een pager mee, waarmee je opgepiept kan worden. Om brandweervrijwilliger te worden, volg je eerst een opleiding. Na het afronden daarvan kun je aan de slag en ontmoet je je ploeg wekelijks tijdens oefenavonden. Op deze pagina vind je meer informatie over brandweervrijwilligers, hier vind je ook het aanmeldformulier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box