Kazerne Mook

Over de kazerne

Kazerne Mook is onderdeel van het korps Brandweer Limburg Noord en een van de vrijwillige kazerne’s binnen de regio. Dit houdt in dat er geen beroepsbezetting op de kazerne aanwezig is, maar alle uitrukken gedaan worden door vrijwillige brandweerlieden waarbij de brandweer niet hun hoofd-beroep is.

In de kazerne staan twee voertuigen een tankautospuit en een boot. Verder hebben wij de beschikking over een dienstbus. De kazerne wordt bemand door ongeveer 20 vrijwilligers, welke worden opgeroepen wanneer het nodig is.

De werkgevers van onze vrijwilligers maken het mogelijk dat brandweer Mook ook overdag ingezet kan worden. Onder andere dankzij deze werkgevers kunnen onze vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor de veiligheid in gemeente Mook en Middelaar.

Oefenavond informatie

Iedere woensdagavond wordt er op de post van 19:30 tot 21:30 geoefend om onze vaardigheden op niveau te houden. Dit kan van een theorieles tot aan een realistisch oefenscenario zijn op locatie.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Historie informatie

De geschiedenis van de vrijwillige brandweer Mook gaat terug tot 1954, toen veiligheidsregio Limburg Noord nog niet bestond en er nog sprake was van de gemeentelijke brandweer. In dat jaar werd de eerste ‘brandweerkar’ aangeschaft en per 1959 kwam het eerste brandweervoertuig.
In 1977 werd de kazerne voor brandweer Mook opgeleverd in de Mortel. De oude locatie bij het gemeentehuis werd daarmee vervangen door een nieuwe en moderne kazerne. 32 jaar later, in april 2009 werd de kazerne aan de Mortel opgeheven en verhuisde het korps naar de Veldweg in Mook. Op deze locatie is de kazerne nog steeds gehuisvest.

Het korps heeft tegenwoordig niet alleen een complete tankautospuit, maar ook een brandweervaartuig. Naast de branden en incidenten in het eigen gebied heeft Mook ook veel bijgesprongen in aangrenzende gebieden.

Heb je interesse of vragen over brandweervrijwilliger? Neem dan contact op met de postcommandant.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box