Kazerne Middenmeer

Over de kazerne

De ploeg in Middenmeer bestaat uit elf enthousiaste brandweervrijwilligers, allemaal mannen. De postcommandant is niet-repressief. Op dit moment zijn er drie aspiranten, twee vrouwen en één man, die binnenkort de opleiding tot Manschap gaan volgen en zich bij de ploeg voegen. Eén ding hebben alle ploegleden met elkaar gemeen: het zijn dorpsgenoten die 24/7 beschikbaar zijn om alle circa 1.600 inwoners van Middenmeer, én daarbuiten, te helpen bij calamiteiten. Dat kan brand zijn, maar ook een verkeersongeval of assistentie verlenen aan de ambulance. De ploeg komt elke maandagavond bij elkaar voor hun oefenavond.

In 2024 krijgt Middenmeer een nieuwe tankautospuit én een compleet nieuwe kazerne aan de Hoornseweg, die voldoet aan de eisen van deze tijd. Het wordt een mooi gebouw, waar de ploeg enorm trots op is.

Brandweer Middenmeer iets voor jou?

Heb je interesse om brandweervrijwilliger te worden en wil je een keer meekijken tijdens een oefenavond? Je bent van harte welkom! De ploeg vertelt je graag wat het inhoudt om brandweervrijwilliger te zijn, hoe de opleiding tot Manschap eruitziet en wat er van je wordt verwacht. Neem contact op met de postcommandant via jmeijer@vrnhn.nl of meld je aan via dit formulier.

Meer weten?

Neem een kijkje op brandweervrijwilligerworden.nl of onze Facebookpagina.

Is de brandweer iets voor jou?

Beleef het tijdens een open oefenmoment bij de kazerne in de buurt waar jij woont en/of werkt.

Aanmelden
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box