Kazerne Megen

Over de kazerne

Brandweer Megen is een korps dat bestaat uit 15 enthousiaste vrijwilligers. De kazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de kazerne in Megen. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Brandweer Megen heeft op dinsdagavond de wekelijkse oefenavond.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding kan in de avonduren en overdag (na overleg) gevolgd worden en is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer.

Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Megen!

Word vrijwilliger bij de brandweer

Voertuigen en specialismes

Brandweer Megen beschikt over een tankautospuit en een manschappen bus. Daarnaast gaan wij per 1 april 2023 deel uit maken van de handcrew Zuid 6 ten behoeve van natuurbrandbestrijding.

Meer informatie over Brandweer Megen

Wil jij meer informatie over Brandweer Megen? Neem contact op met kazernecommandant Wilfred Witsiers per e-mail: w.witsiers@vrbn.nl of telefonisch: 06-18585973. Of kom langs op onze wekelijkse oefenavond op dinsdagavond. Volg ons op Facebook om up to date te blijven over het korps, onze voertuigen, oefeningen en wedstrijden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box