Kazerne Marum

Over de kazerne

Welkom!

Bij Brandweer Marum zijn negentien vrijwilligers actief. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. Dat is bijzonder, want meerdere ploegleden zijn al meer dan 35 jaar in dienst, en één iemand is zelfs bijna veertig jaar in dienst bij onze vrijwillige brandweer. We zijn dus een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Dat laatste is trouwens niet aan leeftijd gebonden.

We rukken ongeveer zeventig keer per jaar uit. Veel van deze uitrukken betreffen incidenten op de A7, zoals eind 2022 de brand in de kraanwagen. Voor 2022 waren we de trotse bezitters van een veetakel die ook garant stond voor een aantal mooie uitrukken. Helaas is dat specialisme nu niet meer ondergebracht bij onze post.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreken teamwork, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen. Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen? Stel die dan aan de ploegchef.

Stel een vraag