Kazerne Marum

Over de kazerne

Welkom!

Bij Brandweer Marum zijn negentien vrijwilligers actief. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. Dat is bijzonder, want meerdere ploegleden zijn al meer dan 35 jaar in dienst, en één iemand is zelfs bijna veertig jaar in dienst bij onze vrijwillige brandweer. We zijn dus een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Dat laatste is trouwens niet aan leeftijd gebonden.

Uitrukken naar de A7

We rukken ongeveer zeventig keer per jaar uit. Veel van deze uitrukken betreffen incidenten op de A7, zoals eind 2022 de brand in de kraanwagen.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Pieter Radema (pieter.radema@vrgroningen.nl). Je kunt ook meteen solliciteren.

Bezoek de pagina Solliciteer meteen

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Emile

Materieel in kazerne Marum

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box