Kazerne Maasland

Over de kazerne

Dit is de pagina van de vrije instroomkazerne Maasland. Op deze kazerne maken brandweervrijwilligers zich hard voor de (brand)veiligheid in hun dorpskern.

Naast de reguliere brandweerwerkzaamheden, hebben zij ook het specialisme rietkapbrandbestrijding. Wanneer bij een brand duidelijk is dat er sprake is van een rieten kap, worden de specialisten van Maasland en/of Wassenaar opgeroepen. Zij ondersteunen de al aanwezige brandweercollega’s met hun specifieke kennis en specialistische uitrusting. Brandweerman Maurice vertelt in dit interview over rietkapbrandbestrijding.

Vind jij het leuk om het werk van onze toppers van kazerne Maasland te volgen? Volg hen dan op Facebook.

Ben jij benieuwd naar het werk van een brandweervrijwilliger? Neem dan eens een kijkje op de website van Veiligheidsregio Haaglanden. Onze vrijwilligers Marije en Gideon schrijven hier regelmatig columns over hun werk als brandweervrijwilliger.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het jou om brandweervrijwilliger te worden? Vrijwilliger word je vaak naast je ‘gewone’ baan. Je draagt een pager mee, waarmee je opgepiept kan worden. Om brandweervrijwilliger te worden, volg je eerst een opleiding. Na het afronden daarvan kun je aan de slag en ontmoet je je ploeg wekelijks tijdens oefenavonden. Op deze pagina vind je meer informatie over brandweervrijwilligers, hier vind je ook het aanmeldformulier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box