Kazerne Maasbommel

Over de kazerne

Post Maasbommel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Heb je interesse om bij de brandweer te gaan? Bekijk dan onze vacature!

De kazerne van onze post ligt aan de Kerkstraat 21a in het pittoreske Maasbommel. Op de post staan drie operationele voertuigen. Dit zijn: onze tankautospuit, de snelle interventie boot en onze manschappenbus waar we ook mee uit kunnen rukken.

Het verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied is voor onze branden en ongevallen van Alphen (GLD) tot Batenburg en van Maasbommel tot Altforst. Verder rukken we met onze boot uit van de sluis in Grave tot aan de sluis in Lith, maar kunnen we natuurlijk ook voor bijstand of andere vraagstukken buiten ons eigen gebied worden ingezet. Voor gemiddeld 60 uitrukken per jaar rukt de post Maasbommel uit. Dit varieert van branden, stormschade, (water)ongevallen tot en met reanimaties en natuurlijk ook scheepsproblemen.

De brandweerploeg

De post bestaat uit 18 goed opgeleide personen. Onder leiding van de groepschef voeren ze hun taken uit. Zo oefenen we iedere dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur en bespreken we de voorafgaande dagen/uitrukken. Om het gezellig te maken gaan we ieder jaar minimaal een keer barbecueën en hebben we een feestavond waarbij we ook onze partners in het zonnetje zetten.

Binnen de ploeg zijn geen groepjes, we doen het werk allemaal samen! We staan ook buiten de brandweer voor elkaar klaar en zijn zeker de beroerdste niet om leuke, maar ook minder leuke, dingen met elkaar te doen. Dat is belangrijk, want vaak zijn we ook in nacht en ontij binnen 4 minuten omgekleed en weg met de tankautospuit nadat de pieper is afgegaan.

Facts & Figures over de brandweerpost

  • Gemiddeld 60 uitrukken per jaar
  • De post bestaat nu uit 18 personen
  • De samenstelling bestaat uit 16 mannen en 2 vrouwen
  • Plek voor 2 nieuwe manschappen (m/v)

Voertuigen en specialismen

  • Tankautospuit (08-4531)
  • Manschappenbus (08-4581)
  • Brandweer Hulpboot/Snel Interventie Boot (08-4511)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box