Kazerne Lunteren

Over de kazerne

Met uitgestrekte bossen en natuurgebieden, een levendige dorpskern, een drukke snelweg, en een groot industrieterrein hebben we als brandweer veel te doen in Lunteren. Dat maakt ons werk ook direct een uitdaging. Het is aan ons om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en nemen deze verantwoordelijkheid heel serieus. Van het blussen van branden in zowel landelijke als stedelijke omgeving tot het ondersteunen bij ongevallen. Wij staan 24/7 paraat om bij een melding te hulp te schieten.

Met 80 tot 100 uitrukken per jaar staan we als brandweer 365 dagen per jaar klaar voor onze gemeenschap. Onze hechte club, waarin ieder lid alles voor elkaar over heeft, weerspiegelt de sterke band die we als brandweer met Lunteren hebben. Vanuit onze kazerne in de dorpskern van Lunteren zijn we binnen een paar minuten ter plaatse.

 

Onze post
Ons team van 18 man, met leeftijden van 21 tot 54 jaar, is een gevarieerde groep. We hebben zelfstandige ondernemers en medewerkers uit alle hoeken. Van de kalverboer die weet hoe hij met dieren om moet gaan tot handige jongens die gespecialiseerd zijn in autoschade – wat geweldig van pas komt bij ongevallen. Dit maakt onze ploeg niet alleen veelzijdig, maar ook heel behendig tijdens de uitdagende uitrukken. Elk van ons draagt op zijn eigen manier bij, en dat is wat onze groep zo bijzonder maakt.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties in Lunteren zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Met slimme technieken en veel oefening zorgen we ervoor dat natuurbranden snel onder controle zijn en het vuur zich niet verder verspreidt. Met ons speciaal uitgeruste voertuig zijn we volledig ingericht op het succesvol bestrijden van natuurbranden.

Een warme band met Lunteren
Onze kazerne, sinds 1972 een vertrouwd gezicht in het dorpscentrum, is een plek van ontmoeting en verbinding. We zijn actief betrokken bij lokale evenementen en verwelkomen regelmatig schoolklassen en kerkelijke groepen. Kinderen laten we met trots onze brandweerauto zien en voor een foto nemen we altijd een moment. Deze interactie met de gemeenschap is voor ons van onschatbare waarde en motiveert ons extra om iedere dag weer ons steentje bij te dragen.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Lunteren hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4: Dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Daarnaast is de wagen ook ingericht voor woningbranden. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Ons snelle en wendbare voertuig gebruiken we voor een spoedige respons bij reanimaties en andere spoedgevallen.

 

Samen sterk
Buiten onze diensttijd vinden we het belangrijk om samen leuke dingen te doen. Van schaatsuitjes tot gezellige avonden. Door samen dingen te ondernemen versterken we onze onderlinge band wat ons ten goede komt tijdens heftige situaties. Eén ding is zeker; in zowel mooie als zware tijden staan we voor elkaar klaar.

 

Meld je aan bij de brandweer in Lunteren
Wil jij een belangrijke rol spelen in Lunteren? Meld je aan bij onze brandweer! Je wordt deel van een hecht en divers team, waarin jouw unieke vaardigheden echt het verschil maken. Van spannende natuurbranden bestrijden tot snelle hulp bij ongelukken – elke uitruk is een kans om te leren en te groeien. Voor jouw tijd en moeite ontvang je ook een financiële vergoeding. Jouw inzet wordt niet alleen gewaardeerd door ons team, maar door de hele gemeenschap van Lunteren. Word lid van onze brandweerfamilie en help ons Lunteren veilig te houden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box