Kazerne Lienden

Over de kazerne

De kazerne van onze post ligt aan de Verbrughweg 2 in Lienden.

In de kazerne staat een tankautospuit (de bekende brandweerwagen), een hulpverleningsvoertuig (met speciaal gereedschap voor hulp bij ongevallen) en een personeel-materieelwagen (personenbus die ook bij reanimaties wordt gebruikt).

Post Lienden kan worden ingezet voor brandbestrijding, hulpverlening bij ongevallen, bestrijding van incidenten met gevaarlijke stoffen en waterongevallen (oppervlakteredding). Ook kunnen wij worden opgeroepen voor reanimaties.

Post Lienden heeft ruim 90 uitrukken per jaar. De ene week gebeurt er niets, soms hebben wij een paar keer per dag een uitruk. Dag of nacht, doordeweeks of in het weekend, post Lienden is altijd paraat!

Het verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de tankautospuit bestaat uit de dorpen en omgeving van Lienden, Ingen, Ommeren, buurtschap Aalst en het industrieterrein Medel (aan de A15 bij Tiel). Ook kunnen wij met de ter ondersteuning worden ingezet andere posten in de regio.Post Lienden brandweer Gelderland-Zuid

Het verzorgingsgebied van het hulpverleningsvoertuig is veel groter. De HV kan ook worden opgeroepen voor ondersteuning bij een ongeval in Dodewaard, Kesteren, Ochten, Opheusden, Eck en Wiel, Maurik, Rijswijk, Tiel, Beneden-Leeuwen, Druten, Maasbommel en Dreumel.

De brandweerploeg

De brandweerploeg van post Lienden bestaat uit 15 goed opgeleide en geoefende personen. Nu zijn wij met alleen mannen, maar vrouwen zijn van harte welkom.

Wij zijn een gemengde ploeg qua leeftijd en ervaring. Ondernemers, zelfstandigen en werknemers, allemaal trotse inwoners van Lienden. Elke week oefenen wij op maandagavond bij de kazerne of vind je ons ergens in ons verzorgingsgebied. Eens in de zoveel tijd gaan wij voor realistisch oefeningen naar Weeze in Duitsland.

Na afloop van de oefenavond is het vaak lang gezellig bij een drankje en hapje. De personeelsvereniging organiseert regelmatig leuke uitjes. Waar mogelijk leveren wij een bijdrage aan lokale activiteiten en evenementen.

Facts & Figures over de brandweerpost

  • 15 enthousiaste brandweervrijwilligers (2021)
  • Ruim 90 uitrukken per jaarPost Lienden brandweer Gelderland-Zuid

Voertuigen en specialismen

  • Tankautospuit 7431
  • Hulpverleningsvoertuig 7471
  • Personeel-materieelbus 7481

Vacature alert!

Wist je dat post Lienden manschappen zoekt? Bekijk hier de vacature.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box