Kazerne Lemelerveld

Over de kazerne

Bij kazerne Lemelerveld zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

 

Lemelerveld is een fanatieke ploeg en doet mee aan de brandweerwedstrijden in de 112-klasse. Zelf zijn we ook wel eens organisator geweest van deze wedstrijden. In 2023 bestaan we 75 jaar!

Kazerne Lemelerveld

Bij kazerne Lemelerveld werken 24 vrijwilligers

Kazerne Lemelerveld beschikt naast de tankautospuit ook over een WTS500, de deco-eenheid en een veetakel.

De vaste oefenavond is op donderdag

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box