Kazerne Kuinre

Over de kazerne

Bij kazerne Kuinre zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

We hebben een gezellig en gemotiveerd team. We kunnen door onze ligging opgepiept worden in drie provincies.

Kazerne Kuinre

Informatie over kazerne Kuinre:

Bij kazerne Kuinre werken 14 vrijwilligers

De vrijwilligers van kazerne Kuinre bemannen samen met kazerne Oldemarkt een boot (1210) die in Ossenzijl ligt.

In coronatijd heeft kazerne Kuinre een brandstoplijn van 320 meter ontwikkeld voor het bestrijden van natuurbranden. Deze stoplijn kan binnen 15 minuten na aankomst opgebouwd en operationeel zijn.

De vaste oefenavond is op woensdag

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box