Kazerne Kootwijkerbroek

Over de kazerne

Kootwijkerbroek, een levendig dorp in de gemeente Barneveld, is een plek waar ondernemerschap en gemeenschapszin hand in hand gaan. Met bijna 6000 inwoners en een rijke mix van bedrijven, verschillend van agrarische bedrijven tot IT-ondernemingen, is het een uniek dorp. De brandweerpost in Kootwijkerbroek is een belangrijk onderdeel van dit hechte dorp; wij staan 24/7 klaar om in actie te komen bij noodsituaties.

We zijn trots op onze snelle reactietijd en onze nauwe band met de inwoners van Kootwijkerbroek. We staan altijd paraat om een helpende hand te bieden in de meest uiteenlopende situaties; jaarlijks rukken we ongeveer 100 keer uit. Met onze goed uitgeruste post, gelegen in het midden van het dorp, zijn we een vertrouwd en onmisbaar onderdeel van het lokale leven in Kootwijkerbroek.

 

De mensen maken de post
Ons team in Kootwijkerbroek is een hechte groep, bestaande uit 19 mannen, van de jongste van 25 tot de oudste van bijna 60. De frisse inzichten van de jongere leden mengen zich perfect met de beproefde kennis van onze ervaren krachten. Deze combinatie zorgt voor een levendige en warme sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt en van elkaar leert. Onze vrijwilligers zijn voornamelijk ondernemers, van bouwbedrijven tot loodgieters. Deze verschillende vaardigheden en de ondernemende geest zorgen ervoor dat we voor elke situatie een oplossing vinden.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Kootwijkerbroek zijn we gespecialiseerd in:

  • Rietbrandbestrijding: Als er ergens een rieten dak vlam vat, zijn wij erbij. Met onze speciale technieken en uitrusting, zoals, rietstoeltjes, rietvorken en speciale lanzen gaan we iedere rietbrand te lijf. Ons team is getraind en uitgerust om deze specifieke uitdagingen aan te gaan en om andere korpsen hierin te onderwijzen.

 

Een warme band met Kootwijkerbroek
De brandweerpost is een vertrouwd onderdeel van Kootwijkerbroek. Onze betrokkenheid bij het dorp is groot. We ontvangen ieder jaar schoolklassen voor een tour en demonstraties. Hiermee laten we een blijvende indruk achter bij de toekomstige generatie. Met activiteiten zoals onze lustrumviering, waarbij het hele dorp betrokken is, versterken we onze band met de gemeenschap. Deze verbondenheid voelen we ook in de waardering en steun van de inwoners.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Valburg hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • First responder Brandweervoertuig: Een sprinter die volledig ingericht is voor rietbrandbestrijding en tegelijkertijd wordt ingezet voor medische noodsituaties zoals reanimaties.
  • Waterwagen: Staat klaar met 17,5 kuub water. Wordt gebruikt voor het leveren van water tijdens branden in ons gebied en ter ondersteuning van andere posten wanneer waterwinning een uitdaging is.

 

Samen sterk
De sfeer bij onze brandweerpost in Kootwijkerbroek is uniek. We delen niet alleen de intense momenten tijdens uitrukken en trainingen, maar ook de persoonlijke momenten. Of het nu gaat om samen een kop koffie drinken of elkaar steunen na een inzet; onze teamspirit is wat ons sterk maakt. Onze deelname aan landelijke vaardigheidswedstrijden houdt onze vaardigheden scherp maar zorgt daarnaast ook voor teambuilding. De openheid en het onderlinge vertrouwen is in alles het belangrijkst en zorgt ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt.

 

Meld je aan bij de post in Kootwijkerbroek
Wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid en gemeenschap van Kootwijkerbroek? Sluit je aan bij ons korps. Hier vind je niet alleen een kans om een onmisbare rol te spelen in de veiligheid van het dorp, maar ook een hechte gemeenschap waar je écht iets betekent. Je wordt gewaardeerd door onze inwoners en krijgt een plek in een team dat samen leert, lacht en levens redt. Samen maken we het verschil voor Kootwijkerbroek.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box