Kazerne Klazienaveen

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Klazienaveen!

Brandweer Klazienaveen is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van 23 enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak! We zoeken nog een paar vrijwilligers.

Brandweerwerk is uitdagend werk
Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

We zoeken dringend collega’s
Vooral overdag is er dringend behoefte aan versterking. Een brandweervrijwilliger kan samen met dorpsgenoten echt iets betekenen in de eigen omgeving. Is vrijwilliger zijn iets voor jou? Of ben je ondernemer, is het dan misschien mogelijk dat één van jouw medewerkers brandweervrijwilliger wordt? Brandweer Klazienaveen is op zoek naar nieuwe leden (m/v) tussen de 18 en 40 jaar die vooral overdag beschikbaar zijn in (de nabije omgeving van) Klazienaveen.

Kom naar een inloopmoment!
De brandweer is op zoek naar mannen én vrouwen die vooral overdag beschikbaar zijn in (de nabije omgeving van) Klazienaveen. De brandweer houdt op donderdagavond 11 april 2024 (van 19.00-21.00 uur) en zaterdagochtend 13 april 2024 (van 9.00-12.00 uur) inloopmomenten. Een mooi moment om aan de Derksweg 267 een kijkje bij de brandweerwagens te nemen, maar ook om vrijwilligers van de brandweer te spreken.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou is?
Maak je interesse kenbaar of kom kennismaken met de taak en het team!
Spreek een brandweer collega aan, kom langs of mail naar postchef Stephan Jalving via stephan.jalving@vrd.nl.

Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vindt u hier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box