Kazerne Kesteren

Over de kazerne

De kazerne van deze post ligt aan de Vincent van Goghstraat in Kesteren. Op de post staan ​​2 operationele voertuigen. De tankautospuit (8231), en een personeel- / materieelwagen (8281) die onder andere wordt gebruikt voor first responder (AED / reanimatie) en het specialisme gevaarlijke stoffen.

Het verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van post Kesteren bevat het gebied ten noorden van de snelweg A15 tot de Rhenense brug, verder is er een industrieterrein in het verzorgingsgebied waar tevens een BRZO bedrijf (Bedrijf met bijzondere risico’s) gevestigd is.

Post Kesteren rukt ongeveer tussen de 60 en 80 keer per jaar uit, dit varieert van branden, stormschade, ongevallen tot en met reanimaties. Met de specialistische eenheid gevaarlijke stoffen rukt post Kesteren uit in de nabije omgeving van het verzorgingsgebied. Tevens maken ze deel uit van het regionaal IBGS (Incidenten Bestrijding Gevaarlijke Stoffen) peleton. Deze wordt ingezet bij grootschalige incidenten met gevaarlijke stoffen in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De brandweerploeg

De post bestaat uit 16 goed opgeleide personen. Onder leiding van de groepschef voeren ze hun taken uit. Het is een hecht team dat naast de wekelijkse oefenavond op maandag ook met elkaar omgaat met leuke activiteiten zoals het jaarlijkse uitje met partners en een barbecue.

Feiten & cijfers over de brandweerpost

  • Gemiddeld 75 uitrukken per jaar
  • De post bestaat nu uit 16 personen
  • De samenstelling bestaat uit 16 mannen
  • Plek voor 2 nieuwe manschappen (m / v)

Voertuigen en specialismen

  • Tankautospuit (voertuignummer 8231)
  • Eerste hulp / IBGS-eenheid (voertuignummer 8281)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box