Kazerne Huizen

Over de kazerne

Brandweerkazerne Huizen is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Huizen. Onze vrijwilligers rukken uit bij brand, verkeersongevallen en bij mensen of dieren in nood. De brandweer staat paraat!

Regelmatig heeft onze kazerne behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de kazerne te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. Wij zoeken dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks ’s nachts en in het weekend onverwachts te worden weggeroepen voor een alarmering.

Voor het bestrijden van incidenten werkt Kazerne Huizen met een zogenaamd ‘piket systeem’. Dat houdt in dat je als vrijwilliger een bepaalde periode piketdienst hebt en bij een incident naar de kazerne wordt opgeroepen. Daarna wordt gezamenlijk uitgerukt naar het incident.

Wij oefenen elke vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur om onze kennis en kunde op peil te houden. We sluiten deze avond op informele en gezellige wijze af.

Kazerne Huizen heeft ook een nevenpost: Huizen-Bovenmaat. Deze nevenkazerne valt organisatorisch onder Kazerne Huizen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box