Kazerne Huissen

Over de kazerne

Huissen, gelegen tussen de rivieren en bekend om zijn bourgondische levensstijl, is een unieke plaats met een rijke geschiedenis en een sterke gemeenschapszin. Onze brandweerpost speelt een cruciale rol in het beschermen van deze levendige gemeenschap. Met een strategische ligging dicht bij Arnhem, staan we niet alleen klaar voor de inwoners van Huissen, maar assisteren we ook regelmatig bij incidenten in de omgeving. Onze vrijwillige ploeg is 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om uit te rukken tijdens noodsituaties.

Vanuit onze post behandelen we jaarlijks tussen de 75 en 100 uitrukken. Deze variëren van branden en reanimaties tot technische hulpverleningen en grootschalige inzetten voor watertransport tijdens natuurbranden. Onze taken zijn divers, maar het doel is altijd hetzelfde: veiligheid en hulp bieden waar nodig.

 

De mensen maken de post
De ploeg in Huissen bestaat uit 20 toegewijde mannen, variërend in leeftijd van 18 tot 65 jaar. Deze combinatie van jonge kracht en wijze ervaring is wat ons sterk maakt. Elk van onze vrijwilligers, van de lokale ondernemer tot de gemeenteambtenaar, brengt iets unieks naar het team met hun persoonlijke vaardigheden en achtergrond. Samen zijn we goed getraind en klaar om elke uitdaging met open armen te ontvangen.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Huissen zijn we gespecialiseerd in:

  • Waterwinploeg voor groot-watertransport: Met het goed uitgeruste voertuig en onze specialistische training kunnen we snel grote hoeveelheden water verplaatsen van bronnen zoals meren en rivieren naar de locatie van een brand. Deze expertise zetten we vooral in tijdens natuurbranden en grote industriële branden.

 

Een warme band met Huissen
Onze betrokkenheid bij Huissen gaat verder dan alleen het blussen van branden. Wij zijn deel van de gemeenschap. Je komt ons tegen bij lokale evenementen, op scholen waar we voorlichting geven, en bij de jaarlijkse herdenkingen die ons allemaal na aan het hart liggen. We zijn trots op deze band en zetten ons graag in om Huissen veilig te houden. Als brandweer in Huissen zijn we meer dan hulpverleners; we zijn buren, vrienden en medebewoners die zich inzetten voor het welzijn van onze gemeenschap.

 

Onze voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Huissen hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Dit snelle en wendbare voertuig gebruiken we voor een spoedige respons bij reanimaties en andere spoedgevallen.
  • Haakarmvoertuig: Flexibel inzetbaar voor groot-watertransport met een grote pomp en slangen.
  • Diverse aanhangers: Voor specifieke inzet bij technische hulpverlening en andere situaties.

 

Samen sterk
Ons team kenmerkt zich door een sterke onderlinge band en een gezellige, ‘Huissense’ sfeer. We ondersteunen elkaar niet alleen tijdens uitrukken, maar ook daarbuiten. Met regelmatige uitjes en activiteiten versterken we onze teamgeest. Deze goede sfeer en wederzijdse onderlinge steun zijn heel belangrijk voor ons werk als brandweer.

 

Meld je aan bij de post in Huissen
We zijn trots op onze rol binnen de gemeenschap van Huissen en de bijdrage die we leveren aan de veiligheid en het welzijn in ons gebied. Er is altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun gemeenschap. Ben je gemotiveerd, enthousiast en wil je deel uitmaken van ons hechte team? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden bij Brandweerpost Huissen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box