Kazerne Hoogeveen

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Hoogeveen!
Brandweer Hoogeveen is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van 45 enthousiaste vrijwilligers. Deze zijn verdeeld zijn over drie ploegen met elk hun eigen ploegchefs. Brandweervrijwilligers zijn betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Jeugdbrandweer Hoogeveem
Naast het reguliere korps, heeft Hoogeveen een Jeugdbrandweer. De Jeugdbrandweer valt onder Stichting Jeugdbrandweer Nederland en is actief bij meer dan 150 brandweerkorpsen in zowel België als Nederland. Jongeren vanaf 12 tot 18 jaar worden hier vertrouwd gemaakt met het werk van de brandweer. De jongeren krijgen les in de basisvaardigheden van het brandweervak en oefenen met de basismaterialen. De Jeugdbrandweer Hoogeveen is opgericht op 18 december 1982 door een aantal Hoogeveense brandweerlieden in samenwerking met de toenmalige commandant, dhr. Mooy. Er werd gestart met een groep van 18 jongeren. Tegenwoordig bestaat het team uit 21 jongeren, waaronder twee meisjes. De jeugdbrandweer wordt geleid door zes jeugdleiders.

Brandweerwerk is uitdagend werk
Klaarstaan voor je buren, je woonplaats en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou is?
Maak je interesse kenbaar of kom kennismaken met de taak en het team.
Kijk op de website of mail de post via brandweerhoogeveen@vrd.nl.

Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Spoed?

Bel 112

Geen spoed, wel brandweer:
Bel 0900 0904

Barbecueen Wist je dat

  • je een persoon van wie de kleren in brand staan het beste (in een (blus)deken) kunt rollen?
  • je een blusdeken ook kunt gebruiken om een prullenbakbrandje te doven?
  • je brandwonden ‘blust’ door minimaal tien minuten met lauw stromend water te koelen?
  • bij brandwonden ieder water, dus ook slootwater, beter is dan geen water?

Alarm in de omgeving

In Nederland zijn er verschillende manieren om je te informeren over noodsituaties. Zo kennen we de sirene die elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeit, maar ook NL-Alert voor op je mobiele telefoon. Weet jij wat je moet doen als het alarm gaat?

Alarm in de omgeving
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box