Kazerne Hoevelaken

Over de kazerne

Hoevelaken, ooit een rustig Veluws dorpje, heeft zich ontwikkeld tot een levendig forenzendorp. Met een unieke mix van traditionele Veluwse cultuur en moderne invloeden uit de Randstad maakt ons dorp bijzonder. Als brandweer van Hoevelaken staan we dag en nacht klaar. Van snelwegincidenten en lokale hulpverlening tot grote branden. Met één van de mooiste kazernes in de regio, zijn we uitstekend uitgerust om snel te reageren op de verschillende situaties. Ons team is niet lang geleden vernieuwd, wat zorgt voor frisse energie en een nieuwe dynamiek.

We rukken jaarlijks ongeveer 60 tot 65 keer uit, met een evenwichtige verdeling tussen brandbestrijding, hulpverlening en medische assistentie. Ons werk is afwisselend, wat ons als ploeg heel scherp en gemotiveerd houdt.

 

Onze post
Op de brandweerpost Hoevelaken vind je een hechte groep met 23 leden. Ons team is een levendige afspiegeling van de diverse gemeenschap van Hoevelaken, met een variatie aan achtergronden, opleidingsniveaus en religieuze overtuigingen. Dit zorgt voor een rijke mix van perspectieven en vaardigheden, wat onze post uniek en krachtig maakt. We gebruiken onze sterktes en vaardigheden uit het dagelijks leven om de juiste hulp te bieden tijdens incidenten.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Hoevelaken zijn we gespecialiseerd in:

  • Meetploeg/Verkenningseenheid: Samen met 4 andere kazernes in de regio spelenn we een belangrijke rol bij het monitoren en in kaart brengen van vervuiling bij grote branden of lekkages. Onze meetploeg wordt ingezet om de verspreiding van rook of gevaarlijke stoffen te volgen en te bepalen welke maatregelen nodig zijn voor de veiligheid van de omgeving.

Een warme band met Hoevelaken
Onze moderne kazerne in Hoevelaken, met uitstekende faciliteiten, is een trots en centraal punt in ons dorp. We zetten ons waar mogelijk in voor diverse buurtactiviteiten en versterken zo de band met onze inwoners. Deze inzet wordt zeer gewaardeerd en stimuleert ons om nog meer voor onze gemeenschap te betekenen.

 

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Hoevelaken hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Voertuig voor de verkenningseenheid: Een vierwielaangedreven Mercedes Sprinter, die we inzetten tijdens onze gespecialiseerde meettaken.
  • Volkswagen Caddy voor reanimaties: Dit wendbare voertuig zorgt ervoor dat we snel ter plaatse kunnen zijn bij medische noodgevallen.

 

Samen sterk
Ons team in Hoevelaken is meer dan een groep collega’s; we zijn een hechte club. Onze personeelsvereniging organiseert regelmatig activiteiten die onze onderlinge band versterken. Of het nu gaat om gezamenlijke oefenavonden of sociale bijeenkomsten, er is naast onze betrokkenheid en serieuze werk ook altijd ruimte voor verbinding en plezier.

 

Meld je aan bij de brandweer
​​Ben jij enthousiast, betrokken en wil je iets waardevols betekenen voor Hoevelaken? Meld je dan aan bij onze brandweerpost. Hier kun je jouw steentje bijdragen aan de veiligheid van ons dorp. Je wordt onderdeel van een hecht team en je inzet wordt niet alleen gewaardeerd door de gemeenschap, maar je ontvangt ook een financiële vergoeding. Grijp deze kans om samen met ons een écht verschil te maken in Hoevelaken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box