Kazerne Hilversum

Over de kazerne

Brandweerkazerne Hilversum is onderdeel van Brandweer Gooi en Vechtstreek en draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor de inwoners van Hilversum en omgeving. De kazerne in Hilversum is 24 uur per dag zeven dagen in de week bemand.

Kantoorfunctie

De kazerne heeft ook een kantoorfunctie. Er zijn onder meer de afdelingen financiën, personeelszaken, communicatie, facilitaire zaken en het secretariaat gevestigd.

Logistiek & Ondersteuningsgroep

Ook zetelt daar Logistiek & Ondersteuning. Bij branden of ongelukken kunnen noodzakelijke middelen opraken of ontbreken. De Logistiek & Ondersteuning zorgt dan dat materieel snel op de plek komt en manschappen bevoorraad worden. Dat kan inhouden: bij grote incidenten zorgen voor de aanvoer van bluswater, dat er voldoende ademlucht aanwezig is en zorgen voor droge, schone uitrusting. L&O zorgt er ook voor dat belangrijke ondersteunende materialen ter plaatse komen als dat nodig is, bijvoorbeeld de commandocontainer of voertuig met aanvullend materiaal. De Logistiek & Ondersteuningsgroep bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers en oefent twee keer in de maand. Elk groepslid krijgt diverse opleidingen, gerelateerd aan Logistiek & Ondersteuning.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box